Hopp til hovedinnholdet

Blåfjell

Det er mange fjell i landet som har navnet "Blåfjell". På avstand er disse fjella ganske godt synlige og de ser gjerne spesielt blå ut der de ligger med nakne fjellsider vendt mot bygda. Folkefantasien har tradisjoner på å spinne myter og eventyr rundt berget.

TT s store innsats for vårt distrikt gjennom mange år!
Telemark Turistforening har gjennom generasjoner stått for rydding av stier, skilting, skriftlig informasjon og ikke minst som turarrangør og hyttebygger! Det er ingen forening som bokstavlig talt har lagt igjen så mange spor etter seg i vårt distrikt som denne foreningen. TT (før STT) har kort sagt gjort en kjempeinnsats av uvurderlig stor betydning for vårt distrikt.

Blåfjell
Det er mange fjell i landet som har navnet "Blåfjell". På avstand er disse fjella ganske godt synlige og de ser gjerne spesielt blå ut der de ligger med nakne fjellsider vendt mot bygda. Folkefantasien har tradisjoner på å spinne myter og eventyr rundt berget. Vi finner det gjengitt i eventyr, litteratur og bildende kunst gjerne i utrykket "i berget det blå". "Blånissene" kjenner vi fra våre dager fra førjulsprogrammet på TV.

En passende topp for Skien-Telemark Turistforening (STT), eller Telemark Turistforening som det nå heter, å bygge jubileumsvarde! Varden på Blåfjell ble reist ved 100 års jubileet i 1987. Blåfjellvarden har innslag av stein fra alle Telemarks kommuner. En romslig utstyrt gapahuk og gjestebok  finner vi også på dette flotte utsiktspunktet 454 moh.

Stedet
På Blåfjells høyeste punkt ligger en gigantisk flyttblokk, og på toppen av denne står varden. Det er tilrettelagt med ovn og tørrved på toppen av Blåfjell (454 moh) mellom Heivannet og Skrehelle, midt i Østmarka utenfor Skien. I turistforeningens ånd bør alle som ferdes i marka verne om skilting utstyr og tilrettelegging slik at mange kan glede seg over innsatsen og tilretteleggingen som er gjort for oss.

Blåfjell er markant der den ligger i fjelldraget som reiser seg øst og nord for Gjerpensdalen. Fra toppen har du en fantastisk utsikt mot sør og vest - mot Gjerpensdalen og utover Skien og Porsgrunn, helt ut mot havet utenfor Langesund.

Se også bekrivelse av adkomst på nettstedet til Ti-Toppern: http://www.titoppern.no/index_blafjell.php 


Arkivbilder

Har du lyst til å se alle arkivbildene fra Østmarka? Klikk her.

Bottom

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish