Hopp til hovedinnholdet

Doktorstykket - med Langeland

2002, Ingvald Grimersen

Forfatteren: "Jeg ønsker leserne velkommen til å være med meg på mine opplevelser i barndomsårene 1920 til 1930. På den tiden var det liten eller ingen ekspansjon her i utmarka. Alt var tungvint, bare noen få familier, men vi innrettet oss etter forholdene, og trivdes med det og med den store og vakre naturen vår. En del hendelser av forskjellig karakter gjorde hverdagen mer spennende. Men vi
lå ikke i dødvannet, etterhvert ble forbindelsen utad bedre, stedet vårt ble godt
kjent og attraktivt for mange." 

Fra forordet: "Denne lille boka au Ingvald Grimersen føyer seg inn i en rekke av lokale byminner som har blitt publisert de siste åra.

Verdien av å ta vare på slike lokale minner, ligger først og fremst i at man nedtegner liv og levnet fra de generasjoner som omhandles og tar vare på glimt fra
fest og hverdag for dem.

Men en slik bok kan også beskrive skikker, stedsnavn og samlingsplasser som for lengst er gått ut av bruk, men som kan peke uendelig mye lenger bakover i historien."

Det er derfor mitt håp at boka ikke bare vil være en morsom kilde til informasjon for de som føler tilknytning til dette strøket, men kanskje også inspirere noen som sitter på lignende minner, til å skrive dem ned eller ta kontakt med denne bokens forfatter. 


Detaljer

  • Forfatter(e): Ingvald Grimersen
  • Utgivelsesår: 2002

Bottom

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish