Hopp til hovedinnholdet

Spøk og spenning i Farbukta

2008, Rolf Åge Elstrøm - tegninger Tor Svendsen

Fra forordet: "Denne boka er ikke ment å være et verdifullt lokalhistorisk dokument fra en liten grend i utkanten av Skien. Først og fremst er boka et tidsbilde av hvordan det var å være barn under siste verdenskrig, og hvordan drønnene fra krigen også grep inn i barnas liv,- riktignok på en mer skånsom måte enn det dagens barn må gjennomleve i krigsområder.
    Etterkrigstida var også preget av mangel på det vi i dag tar som en selvfølge. Likevel er det lek og livsutfoldelse som sitter klarest i minnet fra barndommen. Det er mitt håp at leseren med et smil kan kjenne igjen situasjoner fra sin egen barndom i den lek og livsglede som jeg her plukker fram i minnene. 

Gamle bilder med folk og hus fra denne grenda er også tatt med vesentlig som et bakgrunnsteppe for barndommens små begivenheter. Riktignok kan det ha en viss lokalhistorisk interesse siden de fleste husa i grenda ble borte da den nye brua over elva ble bygget.

Mine notater fra barndommen ville aldri blitt til en bok hvis ikke min forlegger og rådgiver Per Svein Bratsberg hadde tatt kontakt og oppfordret meg til å gå videre med mine skriverier. Mine stort sett muntre historier ville heller ikke fått den samme verdi uten tegningene som Tore Svendsen har vært mester for. Hans glimrende og muntre strek gjengir nettopp det minnet jeg selv har.

Jeg takker kamerater og venner, gutter og jenter, for trivelige barndomsminner som de kanskje med et smil vil kjenne igjen. Mine søsken vil jeg takke for umistelige og gode minner og nyttige innspill og korrigeringer, og for oppmuntring underveis når de har lest smaksprøver på historiene.


Detaljer

  • Forfatter(e): Rolf Åge Elstrøm - tegninger Tor Svendsen
  • Utgivelsesår: 2008
  • Forlag: Genius Forlag AS - Skien
  • ISBN: 978-82-91645-19-3

Bottom

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish