Hopp til hovedinnholdet

Krigsminner 1940-45 og Elg-Johansens huler - Skien nord og vest

2005, Kjetil Dahl

Fra forordet: "Du som er spesielt interessert vil sikkert oppdage enkelte detaljer som kan være feil og noe som er utelatt. Husk da på at meningen med denne boka ikke er å lage en 100 % korrekt historisk avhandling, men å gi et levende og beskrivende bilde av området. Alt som står i boka står selvsagt for min egen regning, men jeg overlater til deg å avklare grenseoppgangen mellom hva som er fantasi og virkelighet. ..

Enkelte av dere vil kanskje beklage at mange "hemmelige" plasser i delen om Elg Johansen nå blir offentliggjort, men dere har sikkert steder jeg enda ikke kjenner til som dere kan holde hellig. Selv synes jeg i hvert fall det er viktig at stoffet kommer frem slik at enda flere kan bli glad i og ta vare på marka vår!

Til slutt vil jeg takke de som har ytt uvurderlig hjelp og støtte underveis. Først og fremst vil jeg takke for de 2,5 timene jeg fikk sammen med Aksel Østensen i hans hjem på Rising i februar 1996. Det var minneverdige timer. Veronica Bomodden har vært en støttespiller på arbeidet med den skriftlige fremstillingen av stoffet. Jeg ønsker også å takke Nils Jørgen Stamland, Lars Jøran Sundsdal og Anders Nordberg for de uttallige treningstimer de har orket å legge ned sammen med meg for å leite opp gamle og fordums minner." 


Detaljer

  • Forfatter(e): Kjetil Dahl
  • Utgivelsesår: 2005
  • Forlag: Kjetil Dahl
  • ISBN: 82-303-0757-2

Bottom

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish