Hopp til hovedinnholdet

Gjerpen Bygds Historie I 1971, II 1978 og III 1985

Terje Christensen

Bygdeboknemnda for Gjerpen kommune skriver i forordet i bind II følgende:

"Gjerpen bygds historie er nå fullført i 3 bind.

Bind I - bygdehistorien fram til omkring 1700 kom ut i 1971 og ble fulgt av bind II om tiden fra 1700 til 1964 i 1978, for så å avsluttes med gårdshistorien i 1985.

Det var et krevende arbeide bygdeboknemnda tok på seg i slutten av 1947. Landet vårt hadde 5 harde krigs- og okkupasjonsår bak seg, så alle som var med i dette arbeidet hadde klart for seg at det ville være et langvarig og stort løft for bygda, ikke minst økonomisk.

Arbeidet med å samle inn tilfang til bygde boka tok til straks, og først i 1963 fant en at grunnlaget for utarbeidelsen var godt nok. Fra da av har forfatteren - cand. philol. Terje Christensen - skapt et helstøpt verk som både bygdefolket og historisk interesserte må beundre. Gårdshistoria ble, begrunnet i begrenset økonomi, ikke så omfattende som forfatteren og nemnda ønsket. Men likevel er dette et praktverk av en bygdehistorie basert på grundig arbeid og god oppbygning. Bøkene er meget anvendelige ikke minst på grunn av de mange og omfattende registrene som viser vei til innhold og detaljer. Vi vise her også til databasen som Gard Strøm har laget om bygdas gårdshistorie - dette kompletterer bygdeboka på det feltet. 


Detaljer

  • Forfatter(e): Terje Christensen
  • Forlag: Gjerpen kommune

Bottom

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish