Hopp til hovedinnholdet

Mennesker og makter i Grenland - Hovedfagsoppgave i Historie

2001, Frank Refsdal

Jeg vil takke forskere som velvillig har svart på mine "mailer". Det er religionshistorikerne Gro Steinsland og Britt-Mari Nåsstrorn, arkeologene Christian Keller, Anne Sofie Gråslund og Per Oscar Nybruget, navneforskerne Per Vikstrand, Stefan Brink, Botolv Helleland, Kristin Bakken og Tom Smith.

Lokalt har jeg først og fremst hatt glede av kontakt med lokalhistorikere som Ame Flaatten i Bamble, Torgeir Strand, Rolf Andersen og Tormod Aulebo i Gjerpen, Ame Aspheim og Jan Rønjom i Solum, som alle har kommet med tips og kritiske merknader og vært guider i den lokalhistoriske topografi. Dessuten har norsk-filologene Leif Roksund og Per Paasche Gulbrandsen lest gjennom manus og kommet med kritiske kommentarer både om fonn og innhold, spesielt om stedsnavn. 

Faglig støtte og hjelp har jeg også fått fra fylkesarkeologen i Telemark, Helge Braathen og seinere Torbjørn Landmark, Telemark Museum ved Tor Gardåsen og Teknisk sektor i Skien kommune ved Tor Arnesen og Tor Inge Rødseth. Velvillig personale ved Skien Bibliotek har sendt mine sære ønsker rundt i verden.

Jeg vil også takke min veileder, førsteamanuensis Jon Vidar Sigurdsson, for at han på en elegant, men human måte, brakte orden i en kaotisk datamengde og diskutable problemstillinger.

Til slutt vil jeg takke mm arbeidsgiver, Folkeuniversitetet i Telemark, for at de ga meg anledning til delvis permisjon, og til å bruke papir og tellerskritt, min familie for at jeg fikk lov å være fraværende, og Skien bystyre for at de styrte byen så greit mens jeg holdt på med dette.


Detaljer

  • Forfatter(e): Frank Refsdal
  • Utgivelsesår: 2001
  • Forlag: Universitetet i Oslo

Bottom

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish