Hopp til hovedinnholdet

75 år med Grenland Sportfiskere

2012, redaktør Magne Lund Sørensen

Historien om Grenland Sportsfiskere er historien om den fullendte fiskeforening. Det som startet med åtte personer på et forberedende møte 10. mars 1937, har nå 75 år etter ført til en forening disse personene knapt kunne drømme om. Det er en historie om slit, men mest om glede, og om den enorme tilfredsstillelsen det er å se resultater av det arbeidet som er utført. Det er også en historie om en forening som arbeidet enda hardere der andre ga opp.

Vi som har arbeidet med boka tror den vil gi et godt innblikk i hva som kan oppnås når samhold og kameratskap blir forenet med entusiasme. Vi håper at du som medlem føler stolthet over å være en del av Grenland Sportsfisker Unn deg en leseopplevelse som beskriver en historie der kjærlighet til naturen og sportsfiske har vært drivkraften!

I våre dager er begrepet månelanding blitt populært. Vi kan trygt si at Grenland Sportsfiskere har hatt sin.
Da fisken døde ut i vann etter vann på Sauheradfjella og i Luksefjell, ble vårt månelandingsprosjekt startet. Et prosjekt ekspertene ikke trodde var mulig. De som var pionerer den gang beviste det motsatte. Et fantastisk arbeid ga igjen nytt liv i vann og bekker.

Fra 1966 har foreningen bidratt med hytter som medlemmene kan leie. Disse har en allsidig beliggenhet både på fjellet, i skogen og ved sjøen. De fleste med fantastiske fiskemuligheter i nærområdene.

I dag står vi overfor en ny utfordring. Det er i noen vann blitt for mye fisk. Vi som forening er godt forberedt til å ta fatt på dette arbeidet. Vi skal føre tradisjonen videre til ære for de som har gjort jobben før oss, og slik at de som kommer etter oss også skal få oppleve friluftslivets og fiskesportens gleder. 


Detaljer

  • Forfatter(e): redaktør Magne Lund Sørensen
  • Utgivelsesår: 2012
  • Forlag: Grenland Sportfiskere
  • ISBN: 978-82-303-1991-8

Bottom

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish