Hopp til hovedinnholdet

Livet i Fjellskogene

2008, Herman Henriksveen, Halvor Tveraaen

Forlaget: "Livet i fjellskogene fra Lågendalen i øst til Narefjell i vest - fra Siljan i sør til Meheia i nord er skapt av Herman Henriksveen og Halvor Tveraaen omfatter også fjellgårder, støler og et utall av tømmerhoggerkoier, køyrekarar og fløytarar. Den er basert på et utall autentiske intervju med lokale fortellere og tradisjonsbærere. Lysende eksempler er Anders Grindlia frå Luksefjell og Anne Volltveit frå Sauherad som tegner et levende bilde av en forgangen tid og levesett. 

Herman Henriksveen har med nennsom hånd overført individuelle, muntlige historier til en morsom og spennende tekst skrevet på rotekte dialekt. Supplert med Halvor Tveraaens finstemte, naturlyriske og illustrerende foto har dette blitt en vakker og svært interessant lokalhistorisk bok.

Livet i Fjellskogene er hyggelig lesing både for turister og turgåere som benytter seg av det finmaskede løypenettet sommer som vinter, Tekst og foto danner en helhetlig og unik "rapport» fra ei relativ nær, men allikevel så fjern fortid fra dette varierte oq myteomspundne heiområdet." 


Detaljer

  • Forfatter(e): Herman Henriksveen, Halvor Tveraaen
  • Utgivelsesår: 2008
  • Forlag: Vera forlag
  • ISBN: 978-82-92867-06-08

Bottom

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish