Hopp til hovedinnholdet

Melum Ungdomslag 100 år - 1887- 1997

1997, Bjørn Øyvind Wærstad

Fra forordet: "

Melum Ungdomslag har ført møteprotokoller helt siden starten. Protokollen fra 1949 - 1959 brant opp under en brann på Nes. De andre møteprotokollene har Melum Ungdomslag bevart, og det er en kulturhistorisk skatt for bygda vår. De gir referater fra lagets 100 årlige historie, og den forteller noe om hva bygdefolk har vært opptatt av denne tiden.

Jeg opplevde at referatene ofte var mangelfulle, vanskelige å lese og flere ganger lurte jeg på om vedtakene på møtene blei effektuert. Referatene førte til at jeg ofte stilte mange spørsmål uten at jeg fikk svar. Det vil sikkert leserne av boka også oppleve. Dette er årsaken til at noe av det jeg har skrevet henger litt i lufta. Jeg har likevel valgt å ta det med fordi det kaster lys over historien. 

Det kan også være feil i navn og uttrykk. Jeg har ikke klart å kontrollere alt. Derfor har jeg skrevet det som står i protokollene. Laget har få bilder i arkivet, og det har vært vanskelig å få inn gode bilder fra deler av historen. Protokollene er grunnlaget for boka. Alt som står her kan dokumenteres i protokollene. Jeg har snakket med flere tidligere medlemmer for å få utfyllende opplysninger, og jeg har flettet dette inn i historien.

Jeg har nevnt få navn i boka, og det er et bevisst valg. Spesielt interesserte kan gå inn i protokollene og finne ut hvem som har vært aktive opp gjennom historien. En ting kan imidlertid slås fast. Lagets formann har alltid vært viktig for drifta."


Detaljer

  • Forfatter(e): Bjørn Øyvind Wærstad
  • Utgivelsesår: 1997
  • Forlag: Melum Ungdomslag

Bottom

Developed by Aplia - Powered by eZ Publish